Vattenindustrin
- ett attraktivt val för unga

Vattenindustrin är en spännande bransch för dig som vill arbeta med hållbarhet, ny teknik och känna att ditt arbete är viktigt och gör skillnad. Karriärvägarna är många, det finns en mängd spännande utbildningar och jobb att välja bland. Välkommen att utforska en karriär inom vatten!

Vattenindustrin står inför ett generationsskifte. Samtidigt finns ett mycket stort investeringsbehov och utvecklingen går fortare än någonsin tidigare. Sammantaget innebär det att vi inte bara behöver ersätta de som går i pension, vi behöver också locka människor med andra kompetenser till den spännande och viktiga VA-branschen.

Du behövs för att säkerställa vår viktigaste resurs – vatten!

Matilda Jirblom_beskuren

”Jag är inspirerad av att arbeta i en bransch som bidrar till att en av samhällets grundpelare fungerar – rent vatten i kranen.”

Matilda Jirblom arbetar som utredningsingenjör
inom vatten och avlopp på Ramboll i Malmö
& är ordförande för Vattenindustrins fokusgrupp NextGen.

Vägen till Vattenindustrin

Kompetensförsörjning är en prioriterad fråga och drivs av fokusgruppen NextGen inom Vattenindustrin. Deras uppdrag är att synliggöra jobb- och utvecklingsmöjligheter inom Vattenindustrin för att locka fler att välja en karriär inom vatten.

Utbildningar som leder till jobb i Vattenindustrin

Vill du arbeta med automation, miljö eller säkerhetsfrågor? Drömmer du om att bli applikationsexpert, processingenjör eller projektledare? Oavsett är Vattenindustrin något för dig! Läs mer om utbildningarna som leder till ett jobb inom VA.

Söker du exjobb, praktik, traineetjänst eller jobb?

Flera av våra medlemsföretag erbjuder möjligheten att skriva exjobb, praktik- och traineeprogram. Du kan även besöka deras egna karriärsidor eller kontakta dem direkt och visa intresse av att arbeta i en viktig bransch där du gör skillnad!

Om Vattenindustrins
Internship Program!

Sommaren 2024 lanseras Vattenindustrin Internship Program. Under fyra veckor får fyra studenter prova hur det är att arbeta med vatten. Välkommen att starta din karriär med oss!

Citattecken

Vattenindustrin är en mångfacetterad bransch där det finns stort behov för olika talanger och kompetenser, vilket jag tycker gör den till ett spännande område att verka inom med mycket plats att växa som person.

Jenny Riit, Xylem

Vill du också arbeta i Vattenindustrin?

Välkommen till en spännande bransch med många möjligheter!
Kontakta våra medlemsföretag för att hitta din väg i Vattenindustrin.