Jenny Riit är Teknik- och marknadschef hos Xylem.

”Vattenindustrin är en mångfacetterad bransch där det finns stort behov för olika talanger och kompetenser, vilket jag tycker gör den till ett spännande område att verka inom med mycket plats att växa som person.”

 

Vad har du för utbildning?
– Civilingengör inom Miljö- och Vattenteknik, Uppsala Universitet.

Varför har du valt att arbeta inom VA?
– Finns det något viktigare än vatten? Fortfarande lever över 700 miljoner människor utan tillgång till rent vatten världen över. Den tydliga kopplingen till samhällsnyttan är en oerhört stark drivkraft för mig och anledningen till att jag blivit kvar i branschen, även då jag inte medvetet sökte mig till den en gång i tiden. Vattenindustrin är en mångfacetterad bransch där det finns stort behov för olika talanger och kompetenser, vilket jag tycker gör den till ett spännande område att verka inom med mycket plats att växa som person.

Berätta om det jobb du har idag!
– En dag på jobbet kan innehålla många spännande saker och det är kul när dagarna inte ser likadana ut. Min roll som teknik och marknadschef innefattar till exempel att planera, paketera och kommunicera miljö- och energismarta lösningar för att transportera och rena vatten till våra kunder. Det kan innebära allt från att identifiera behov och utmaningar vi kan hjälpa till att lösa till att genomföra seminarium och mässor. I min arbetsroll får jag träffa många branschkollegor, samarbeta med vår forsknings- och utvecklingsavdelning och vara ute hos kunderna för att förstå deras behov. Ingen dag blir tråkig!