Jacobi Carbons är världens största tillverkare av aktivt kol baserat på kokosnötsskal. Vi tog en pratstund med Linda Magnusson, Sales Team Leader Nordics hos Jacobi Carbons, om vad de brinner för lite extra och varför de valt att bli medlemmar.

Jacobi är en global organisation med fler än 20 tillverknings- och bearbetningsanläggningar, samt två reaktiveringsanläggningar i Europa och ca 2 200 anställda. Huvudkontoret ligger i Kalmar och i Japan där mycket utav foskningen och utvecklingen sker.

– På Jacobi vill vi vara våra kunders första val av aktivt kol, jonbytare och filterlösningar, med branschens bästa tekniska support och kundtjänst. Vi erbjuder kundanpassade produktlösningar i form av pulver, granulat, extruderat, sfäriskt och filtat kol, samt ett komplett sortiment av jonbytare och filterlösningar. Tillsammans med kunden arbetar vi fram den mest optimal lösningen för just dem och deras utmaningar, berättar Linda Magnusson.

Vilka frågor brinner ni på ditt företag extra mycket för?

– Skälet till att vi valt kokosnötsskal som primär råvara är att det är den mest hållbara kommersiella råvaran för tillverkning av aktivt kol. Vår vision är att bli det mest hållbara företaget i vår bransch. Vid alla våra tillverkningsanläggningar försöker vi ta tillvara alla resurser så effektivt vi kan. Våra anläggningar använder moderna och effektiva tillverkningsmetoder. Vi återanvänder förbrukat vatten och genererad värme och all överskottsenergi som genereras återförs till de lokala näten.

Jacobi Carbons är en ackrediterad organisation och uppfyller ISO-9000-standarder, med lokala ackrediteringar för produktion, distribution och administration.

Varför valde ni att bli medlemmar i Vattenindustrin?

– Vi tycker att det är en viktig mötesplats där man kan dela erfarenheter med varandra samt diskutera olika gemensamma utmaningar, som PFAS, CO2-avtryck m.m. Det är en plattform för nätverkande och kontaktskapande för att även kunna arbeta tillsammans i olika projekt och på så sätt förändra och förbättra framtiden. Tillsammans kan vi bli starkare, gemensamma idéer kan formas och bli till verklighet vilket skapar fler affärsmöjligheter för all parter.

Vad vill ni bidra med?

– Så mycket som möjligt av de erfarenheter och kunnande vi har inom vatten-området samt det hållbarhetsfokus som vi på Jacobi dagligen arbetar med i våra processer, avslutar Linda.

Vill du veta mer om Jacobi Carbons, besök deras webbsida >>

Vi hälsar dem varmt välkomna som medlemmar!