Algol Chemicals som erbjuder ett brett sortiment av industri- och specialkemikalier för industriella produktionsprocesser är nya medlemmar i Vattenindustrin. Vi tog en pratstund med Adam Baidori, Sales Manager Skandinavien, om vad de brinner för lite extra och om vad de anser vara Vattenindustrins viktigaste uppdrag.

Adam Baidori, Sales Manager Skandinavien hos Algol Chemicals.

Berätta om Algol Chemicals!
– Algol Chemicals är ett familjeägt, multinationellt distributionsbolag med rötter i Finland där grunden till Algolkoncernen lades redan 1984. Idag är vi verksamma i 10 länder med en bred portfölj som passar en rad olika branscher, allt ifrån klassiska industriråvaror till additiv för mat och kosmetika. 2022 omsatte Algol Chemicals €138M och med en försäljning till över 30 länder är vi en stark och flexibel spelare inom distribution. På vattensidan har vi idag en bred portfölj som vi säljer till industrier och kommuner i hela Norden.

– Utöver distribution är Algol Chemicals också ett producerande företag med en modern produktionsanläggning i Kvarntorp, Sverige. Visste du att Algol är det första företaget i Norden att erbjuda en ICSS PLUS-certifierad förnybar ammoniak? Utöver produktion av egna produkter tillhandahåller vi tredjepartstillverkning, tanklagring och flertalet andra tjänster.

Varför valde ni att bli medlemmar i Vattenindustrin?
– Få branschorganisationer har samma spännvidd och kompetens samlad på ett ställe som Vattenindustrin, därför är det ett självklart val att vara en del av detta som aktör i branschen.

Vad anser du vara Vattenindustrins viktigaste uppdrag?
– Genom transparens och öppenhet kunna visa både utmaningar och framgångar i branschen samt att vara en nyckel i samspelet mellan myndigheter, lagstiftare och industri.

Vilka frågor brinner ni på ert företag extra mycket för?
– Algol Chemicals håller hållbarhet och ansvarstagande extra varmt om hjärtat. Detta bevisar vi genom stora satsningar på hållbarhet, ISO-certifierade enligt 9001, 14001 och 45001 och innehar Ecovadis Guld-nivå.

Vad vill ni bidra med till Vattenindustrin?
– Att dela erfarenheter och kunskap i en av de viktigaste och mest samhällsnyttiga branscherna i världen.

Läs mer om Algol Chemicals här!