Veidekke har tecknat avtal med Stockholm Vatten och Avfall AB gällande bygg- och installationsentreprenad i Sickla som en del av projektet Stockholms framtida avloppsrening. Entreprenaden genomförs i form av en utförandeentreprenad där installationsdelen sker i samverkan. Ordervärdet uppgår initialt till cirka 1 440 MSEK och förväntas vara klar 2027.

I Veidekkes uppdrag ingår konstbyggnad med tillhörande pumpstationer, teknikhus och personalbyggnad samt försedimentering och grovrening. Uppdraget innefattar även en installationsentreprenad som bland annat inkluderar luft, rör, kraft, el och tele samt olika maskininstallationer. Projektet inleds med ett planeringsår där planeringen ska göras gemensamt mellan entreprenör och beställare.

– Vi tackar Stockholm Vatten och Avfall för förtroendet. Det här är ett jätteviktigt projekt för Stockholms utveckling och vi ser framemot att vara en del i att förverkliga det, säger Anders Bergsten, arbetschef på Veidekke Anläggning Öst i ett pressmeddelande.

I ett Stockholm som växer måste vi vara rädda om vårt vatten. Varje år blir vi allt fler som ska duscha, gå på toaletten, tvätta och allt annat som ger upphov till avloppsvatten som behöver renas.

Läs pressmeddelandet från Veidekke här!

Bild: Veidekke