Foto: Vatten2023/Natalie Greppi

Den 24-26 oktober genomfördes nya Mötesplats Vatten2023 för första gången, ett initiativ från Vattenindustrin i samarbete med Svenska Mässan i Göteborg. Tack till alla medverkande och de nära 6000 besökare och sammantaget 9400 personer från branschen som gjorde de tre dagarna till en succé.

– Med Vatten2023 ville vi skapa en ny typ av mötesplats som ger hela branschen en gemensam plattform för samtal och samverkan. Vi har en gemensam strävan att Sverige ska få de bästa lösningarna för en hållbar vatteninfrastruktur och då måste vi dela utmaningar och lösningar med varandra. Vi är stolta över att vår nya mötesplats bidragit till detta viktiga mål, säger Joachim Jämttjärn, generalsekreterare för Vattenindustrin.

Vatten2023 är med sina över 230 utställare och övrig samlad kompetens Sveriges största mötesplats inom vatten och avlopp. Vi lever i förändringens tid och omställningen till en cirkulär och hållbar ekonomi pågår för fullt. I den omställningen är vattenbranschen central och behöver större satsningar och fler investeringar. Det kräver i sin tur en arena och ett ekosystem för kunskapsdelning och samverkan. En plats där goda krafter och nya lärdomar kan inspirera och driva den förändring som är nödvändig för en hållbar framtid.

– Vi har i dagarna tre träffat massor av goa kunder, massor av härliga leverantörer, massor av annat folk i branschen. Sista dagen var studenterna här, det är jättekul att se att ungdomar kommer hit och är intresserade av framtiden. Det har helt enkelt varit en fantastisk mötesplats 2023 och nu ser vi fram emot att göra det på nya sätt i framtiden – häng med!, sa John Skanze, vd på Huber Technology Nordic och vice ordförande för Vattenindustrin, på mässgolvet under sista timmen av Vatten2023.

– Det har varit ett myller av människor och man har märkt att det har bubblat av prat, både glada återseenden och djupa samtal. Nu skickas enkäter ut till både besökare och utställare för att ta reda på vad vi ska skruva på till nästa gång. Det här är viktiga frågor som inte får glömmas bort, och vi ser verkligen behovet av en återkommande mötesplats där den underjordiska utmaningen kommer upp i ljuset, säger Annika Persson, affärsansvarig för Vatten2023 hos Svenska Mässan.

Ta del av fler nyheter från dagarna i Vattenindustrins pressrum & på Linkedin!

Vatten2023 är en ny mötesplats som inkluderade konferens, utställning, öppna scener och ett innovationsområde. Datum för nästa omgång av Mötesplats Vatten är den 21-23 oktober 2025, däremellan arrangeras Vattenindustrins FORUM med fokus på samtal och kunskapsdelning den 19 november 2024 i Stockholm.