Vixor & Co AB

Vixor är ett specialistföretag som är marknadsledande inom radiokommunikation gällande kommunernas VA-nät. Deras filosofi går ut på att kunden alltid ska äga sin egen infrastruktur i syfte att skydda mot intrång och avbrott. Det är ett absolut krav i dag när många verksamhetskritiska processer är uppkopplade via publika nätverk och därmed öppna för intrång och störningar. Det är viktigare än någonsin att äga sin egen infrastruktur för att få maximal IT- säkerhet.

De menar att säkra nät är avskilda nät. De bygger radionät med hög driftsäkerhet och lång livslängd, radionät som är framtidssäkra och kostnadseffektiva. De bygger säkra nät med egen infrastruktur för samhällskritiska verksamheter. De bygger nät som lever upp till myndighetskrav från Livsmedelverket, MSB, FRA och FOI.

Modern radiokommunikation är starkare, snabbare och säkrare än någonsin. Därför spelar det ingen roll om det handlar om korta eller långa avstånd, små eller stora ytor, lite eller mycket data. Oavsett förutsättningar ser vi till att bygga en infrastruktur som är exakt anpassat efter olika kundbehov.

Förutom egenutvecklade I/O-system är de nordisk distributör av Aprisa, ett komplett radiomodem för både IP,- seriell och I/O-kommunikation. Den kraftfulla enheten har en rad smarta funktioner som ger ett pålitligt och framtidssäkert radionät. Aprisa har allt som behövs för att minimera risken för olika cyberattacker.

Vixor har lång erfarenhet av att bygga hybridnät för olika verksamheter, det vill säga dubbelriktad radiokommunikation för olika typer av automation samt mätning av t ex vatten, värme, el och larmsystem. Detta i kombination med den senaste generationens mikrovågslänk som möjliggör bredbandsuppkoppling till företag och hushåll, innebär att vi har all den kunskap som behövs för att hjälpa företag och kommuner att utveckla säkra och smarta radionät.

Deras mikrovågslänkar är perfekta som redundans, d v s de går att använda som alternativ kommunikationsväg om/när huvudlinan går ned. Dessutom kan utrustningen flyttas om det skulle uppstå kommunikationsbehov någon annanstans.

Deras kärnvärden handlar om att de är engagerade, generösa, nyfikna och problemlösare. Det är egenskaper som de alltid tar med oss när de gör det vi kan allra bäst – bygga säkra nät med egen infrastruktur för samhällskritiska verksamheter.